مأكولات بحريه و أسماك |
- سوشى
نحضر الحشوة :رز مسلوق مع جمبري واما خضار مسلوق بس انا
هنا حطيت الاثنين مع الرز ودي اغلي الانواع
حنجيب ورق الطحالب وده طبعا الشيء الاساسي والحصيرة
الصغيرة (دي اللي بيتلف بيها السوشي والجبنة القريش
نفرش الجزء الاول بالرز ونرص الجزر في ناحية والكوسة في ناحية
طبعا مسلوقين ونرص الجمبري في الوسط وده جمبري صغير مش
بخل بس لازم يبقي صغير علشان نعرف نلف ولازم نخلي الرز
حواليهم يعني قبل الجزر وبعد االكوسة زي الصورة ونلف بالحصيرة
بس نراعي ماتدخلش مع الحشوة
تتلف باحكام ونراعي الحرف لتحت وبعد لما نخلص الكمية نقطعها
ترنشات
بالف هنا وشفا عملنا صنف من اغلي انواع الاطعمة لو جاهز لكن
لما عملناه مش مكلف
********************************
نحضر قطعتين من اي نوع سمك فيليه ويقطع مكعبات
ونطلعهم علي ورق مطبخ ونتركهم علي جنب
أصابع السمك مع الارز الصياديه
نحضر قطعتين من اي نوع سمك فيليه ويقطع مكعبات
نتبلهم بالملح والتوم والكمون والفلفل الاخضر ونحطهم فى
الدقيق
نقليهم في الزيت
ونطلعهم علي ورق مطبخ ونتركهم علي جنب
نقلبه ونغطي لحين السوا
ناخد السمك الفيليه نقطعه بالطول اصابع ونتبله بتتبيله السمك
نجيب طبق غويط نحط فيه حوالي نص كوب دقيق وبيضة ونقلبهم مع
اضافة قليل من المية بحيث يكون عجين سائل بس ثقيل زي
الطحينة
لوقت الاكل
مطبخ
ممكن نعملها سندويتشات في الفينو في الرحلات لانها مش بتكون
فيها اي زفرة
***************************
السمك المقلى
نغسل السمك كويس من جوة ومن برة بفرشاه
نحضر الخلطة: توم مفروم -فلفل اخضر مفروم-ملح -كمون -بهارات
مشكلة ونعصر علي الخلطة ليمونة
نحشي السمك من الداخل بالخلطة
نجيب طبق غويط نحط فيه دقيق ونقلب معاه ملعقة كسبرة ناشفة
مانحاولش نقلبه اللا لما ناحية تحمر نقلبه علي الناحية التانية
وبعد لما يحمر ننشله من الزيت ونحطه علي مصفاه 10 دقايق
علشان تفضل مقرمشة
ننقله علي ورق المطبخ
يقدم مع السلطة الخضرا والبابا غنوج
************************************
صينيه سمك ماكريل
حنغسل السمك كويس قوي ونشيل الراس لانها زفرة
حنحضر خلطة السمك السمك العادية فلفل مفروم وكمون وملح
وبهارات وعصير ليمونة
حنتبل السمك من جوة ونعمل شقوق ونحط فيها من التتبيلة زي
الصورة
No comments:
Post a Comment