مأكولات بحريه وأسماك

مأكولات بحريه و أسماك 
- سوشى 

نحضر الحشوة :رز مسلوق مع جمبري واما خضار مسلوق بس انا 

هنا حطيت الاثنين مع الرز ودي اغلي الانواع


حنجيب ورق الطحالب وده طبعا الشيء الاساسي والحصيرة 

الصغيرة (دي اللي بيتلف بيها السوشي والجبنة القريش




نفرش الجزء الاول بالرز ونرص الجزر في ناحية والكوسة في ناحية 



طبعا مسلوقين ونرص الجمبري في الوسط وده جمبري صغير مش

 بخل بس لازم يبقي صغير علشان نعرف نلف ولازم نخلي الرز 

حواليهم يعني قبل الجزر وبعد االكوسة زي الصورة ونلف بالحصيرة 

بس نراعي ماتدخلش مع الحشوة




تتلف باحكام ونراعي الحرف لتحت وبعد لما نخلص الكمية نقطعها 


ترنشات






بالف هنا وشفا عملنا صنف من اغلي انواع الاطعمة لو جاهز لكن 

لما عملناه مش مكلف



********************************


أصابع السمك مع الارز الصياديه




نحضر قطعتين من اي نوع سمك فيليه ويقطع مكعبات

نتبلهم بالملح والتوم والكمون والفلفل الاخضر ونحطهم فى

  
 الدقيق




نقليهم في الزيت




 
ونطلعهم علي ورق مطبخ ونتركهم علي جنب



 نقطع بصل شرايح او جوانح ونحمرها في الزيت

  


نسيب البصل يحمر اوي بس مش يتحرق
  


نحط عليه الميه الكافية لتسوية الرز ونضربهم في الخلاط  



نحط الرز المغسول في حلة علي النار



  

نصفي المية (اللي بالبصل) علي الرز ونحط الملح حسب الذوق


اول لما تغلي المية نحط السمك عليه ونوطي النار وبعد 10 دقايق 
نقلبه ونغطي لحين السوا

هنا واضح الرز والسمك بداخله
ويقدم بالف هنا وشفا بجانب اي صنف بحرى

  

نيجي هنا للفيش فنجر او اصابع السمك
 
ناخد السمك الفيليه نقطعه بالطول اصابع ونتبله بتتبيله السمك 
 
السابق



نجيب طبق غويط نحط فيه حوالي نص كوب دقيق وبيضة ونقلبهم مع
 اضافة قليل من المية بحيث يكون عجين سائل بس ثقيل زي 
الطحينة
 

نحط فيهم السمك ونقلبهم كويس


ونحط قطع السمك في البقسماط المطحون من الناحيتين
 

نرص قطع السمك في طبق ونحطهم في التلاجة نص ساعة او
 لوقت الاكل



نقلي قطع السمك في زيت غزير ونرفعا علي مصفاه ثم علي ورق
 مطبخ




نقلي قطع السمك في زيت غزير ونرفعا علي مصفاه ثم علي ورق
 مطبخ



وتقدم بالف هنا وشفا

ممكن نعملها سندويتشات في الفينو في الرحلات لانها مش بتكون
 فيها اي زفرة




*************************** 


السمك المقلى 




نغسل السمك كويس من جوة ومن برة بفرشاه

نحضر الخلطة: توم مفروم -فلفل اخضر مفروم-ملح -كمون -بهارات 

مشكلة ونعصر علي الخلطة ليمونة

 


نحشي السمك من الداخل بالخلطة



نجيب طبق غويط نحط فيه دقيق ونقلب معاه ملعقة كسبرة ناشفة


نغطس السمكة في الدقيق بحيث يكون الدقيق من جوه ومن بره 

علشان الخلطة ماتخرجش اثناء القلي

ورق المطبخ

مانحاولش نقلبه اللا لما ناحية تحمر نقلبه علي الناحية التانية
وبعد لما يحمر ننشله من الزيت ونحطه علي مصفاه 10 دقايق 

علشان تفضل مقرمشة
 ننقله علي ورق المطبخ


يقدم مع السلطة الخضرا والبابا غنوج


************************************

صينيه سمك ماكريل 



حنغسل السمك كويس قوي ونشيل الراس لانها زفرة




حنحضر خلطة السمك السمك العادية فلفل مفروم وكمون وملح 

وبهارات وعصير ليمونة



حنتبل السمك من جوة ونعمل شقوق ونحط فيها من التتبيلة زي 

الصورة


نرص في صينية ونحط عليه فنجان خل وعصير ليمونة ورشه زيت 

في الاخر



نسقيه عصير طماطم فيه شوية ملح صغيرة ونرص عليه ترنشات 

الليمون وترنشات الطماطم وندخله الفرن لحد لما يستوي 

والطماطم تتحمص


يقدم بالصوص وبالف هنا وشفا


**************************************

No comments:

Post a Comment