أشهى السلطات و المخللات |
- سلطه البنجر بالذرة
نسلق 4حبات بنجر ونقشرهم ونقطعهم مكعبات
نحضر 2ملعقة كبيرة زيت زيتون مع عصير ليمونة و2فص توم مدقوق
خفيف-ملح خفيف
نحط الدريسينج علي البنجر ونسيبهم فيه علي الاقل ساعتين
وبعدين نشيل التوم منه
نحضر طبقين صغيرين :كرنب مقطع -وذرة حلوة
نحط الذرة والكرنب ونقلبهم قبل وقت الاكل بحوالي ساعة علي
الاقل علشان يكون الكرنب ذبل
يقدم بالف هنا وشفا
****************************************
سلطه المقليات
حبة باذنجان -2حبة جزر-2حبة كوسة-2حبة طماطم-فلفل الوان
تقطع الباذنجان مكعبات وتقلي
نقطع الكوسة والجزر اصابع قصيرة
نقلب الكوسة والجزر في زيت قليل جدا لحد لما تصفر وتاخد لون
اضيف حوالي كوب مية صغير عليهم واوطي النار لحد لما يكملوا
سوا
مكونات السلطة :طماطم-خيار-خس-فجل احمر-جرجير-بقدونس-خبز
التتبيلة: ملعقة صغيرة توم مفروم-خل -ليمون -سماق-زيت زيتون
نضيف 2كوب عصير طماطم علي لسان العصفور ونسيبه يستوي
نقلب الكوسة والجزر في زيت قليل جدا لحد لما تصفر وتاخد لون
اضيف حوالي كوب مية صغير عليهم واوطي النار لحد لما يكملوا
سوا
بعد لما يبردوا اضيف لهم الطماطم والفلفل وملح واعصر ليمونة
واصبح الطبق جاهز ينفع سلطة وينفع صنف جانبي
بالف هنا وشفا
****************************************
سلطه الفتوش
مكونات السلطة :طماطم-خيار-خس-فجل احمر-جرجير-بقدونس-خبز
عربي مقطع قطع صغيرة ومقلي
التتبيلة: ملعقة صغيرة توم مفروم-خل -ليمون -سماق-زيت زيتون
وهنا بعد مازييناه بباقي الخبز
بالف هنا وشفا
************************************
سلطه الكبده
نحمر حوالي ملعقتين الي 3ملاعق لسان عصفور في الزيت
لحد لما يبقي لونه دهبي غامق
نقلب معاه حبة فلفل خضراء اما رومي او حار حسب الرغبة للي
يحبها سبايسي
نضيف 2كوب عصير طماطم علي لسان العصفور ونسيبه يستوي
فيها ونزود المية الكافية للسوا ونوطي النار ومن فترة لاخري
نقلبهم
علشان مايلزقش ونضيف الملح والفلفل وبهارات وممكن نزود صلصة
علشان السلطة دي بتحتاج طماطم كتير
No comments:
Post a Comment