وصفات طبخ المكرونه |
- مكرونه نجرسكو
لتحضير البشاميل :احمر 4ملاعق دقيق في 3 ملاعق كبيرة سمن وممكن نزود شوية
اول ما يتجانس الدقيق والسمن اضيف نص كيلو لبن واوطي النار
واستمر في التقليب لحد لما احصل علي معجون طري ومافيهوش
كلكعه ولو كانت السماكة طخينة ازود لبن وبعد كدة احط الملح
والفلفل
عندنا البشاميل وفراخ مسلوقة ومفصصة ومكرونة مسلوقة ومضاف
لها كبشة من البشاميل ومقلبينها
المفروض المكرونة المستخدمة تكون شرايط انا عملتها قلl
ادهن صينية سمن واحط نص كمية المكرونة واحط عليها الفراخ
اغطي الفراخ بالجزء التاني من المكرونة
اصب البشاميل واوزعه بالتساوي واضرب بيضة واحطها علي الوش
وارش جبنة موتزاريلا واخلها الفرن
وبالف هنا وشفا
***********************************
نزود المكرونة بالمية اللي تكفي لتسويتها تقريبا تغطي المكرونة
نسلق نص كيلو مكرونة ونحط معاها ملعقتين من البشاميل ونقلب
(عادة مش بيتحط صلصة مع البشاميل او اللحم المفروم بس دي
وبالف صحة وعافية
نسلق مكرونة اسباجيتي ونصفيها
حنجيب حلة نحط فيها مقدار قليل من الزيت والملح والفلفل ونحطه
مكرونه محمرة
نص كيلو مكرونة -4 او 5حبات طماطم معصورين-كبد وقوانص
نحمر المكرونة في شوية زيت صغيرين لحد لما تاخد اللون البني
في حلة تانية حنسوي القوانص بس علشان بتاخد تسوية زيادة
ونقطعها
بعد احمرار المكرونة نضيف عليها عصير الطماطم والقوانص والملح
والفلفل
نزود المكرونة بالمية اللي تكفي لتسويتها تقريبا تغطي المكرونة
ولما تغلي نحط الكبدة ونقلب ونوطي النار زي تسوية الرز لحد لما
تمتص كل المية ومافيش مانع من زيادة المية شوية لو احتاجت
تقدم بالف هنا وشفا طبق متكامل
**********************************
المكرونه بالباشميل
نسلق نص كيلو مكرونة ونحط معاها ملعقتين من البشاميل ونقلب
نعصج لحم مفروم ونضيف عليه ملعقة صلصة
(عادة مش بيتحط صلصة مع البشاميل او اللحم المفروم بس دي
طريقتي ان شاء الله تعجبكم )
نجيب صينية مدهونة سمن واحط نص كمية المكرونة وعليها
المفروم
واحط الباقي من المكرونة فوق اللحم واصب عليها البشاميل
اضرب بيضتين في طبق خارجي واحطهم علي وش المكرونة كطبقة
اخيرة وادخلها الفرن لحد لما تاخد لون دهبي
لعمل البشاميل نقلب 3ملاعق دقيق مع 3ملاعق سمن علي النار
ونضيف لهم 2كوب حليب والملح والفلفل ونقلب لحد لما تتماسك
ولو حابين طبقة البشاميل عالية نضاعف الكمية
وبعد لما نعمل البشاميل نحط عليه بيضة وملعقة صلصة ونقلبهم
وبالف صحة وعافية
ممكن نعمل طواجن صغيرة بعدد الاسرة بدل من عمل صينية كبيرة
************************************
اسباجتى بكرات اللحم المفروم
نسلق مكرونة اسباجيتي ونصفيها
حنجيب حلة نحط فيها مقدار قليل من الزيت والملح والفلفل ونحطه
علي النار ثم نضيف المكرونة ونقلبهم مع بعض لحد لما تختلط
بالملح ونطفي
نتبل اللحم المفروم بالملح والفلفل والبهارات ونشكلها كور صغيرة
نحمر كرات الكفتة في مقدارين متساويين سمن وزيت ونطلعها
علي ورق المطبخ
في حلة تانية نحمر ملعقة كبيرة توم مفروم
نضيف عصير الطماطم علي التوم اول لما يحمر ومعاه ملعقة صلصة
اول لما تتصلص الطماطم احط الملح وازودها مية حوالي كوب واحط
فيها الكفتة واسيبها تغلي بيها دقايق قليلة لحد لما تتجانس مع
الصلصة
احط المية علي الرز والمية مرة ونص مقدار الرز ولما يغلي احط
نغرف المكروبة ونوزع عليها الكفتة بالصلصة
وبالف صحة وعافية
*******************************************
الكشرى
اقلب بصلة في زيت ولما تصفر اضيف شعرية ولما الكل يحمر اضيف
الرز واقلب
احط المية علي الرز والمية مرة ونص مقدار الرز ولما يغلي احط
الملح واوطي عليه لحد لما يستوي اكون سلقت العدس ويفضل انه
يكون منقوع علشان مايخدش وقت في السلق واحطه في مصفاه
وافتح عليه الميه ولما يصفي الميه اضيفه للرز واقلبه
اكون سلقت المكرونة في حلة تانية واصفيها في المصفاه وبعدين
اسخنها في الحلة تاني مع ملح وفلفل في الزيت
احط الاضافات بعد الغرف :
الصلصة:احمر توم مفروم في شوية زيت واضيف له الطماطم
المعصورة لحد لما تطخن ازودها مية وملح وبهارات مشكلة وكسبرة
ناشفة
الحمص:اسلق الحمص مع شوية صغيرة من الطماطم وفصين توم
التقلية : اقطع بصل بمبشرة الشيبسي وعلشان يكون مقرمش
اقلبه مع ملعقة دقيق وافركه كويس واقليه في زيت غزير وانقله
علي ورق المطبخ
احط الاضافات بعد الغرف :
اغرف الرز بالعدس واضيف عليه المكرونة المسلوقة ثم الصلصة
والبصل والحمص وبالف هنا وشفا
******************************
No comments:
Post a Comment