معجنات

المعجنات 

- البيتزا المرجريتا 

العجينة:للصينية الواحدة مج ونص من الكبار دقيق وملعقة خميرة وملعقة صغيرة سكر 

ومية للعجن ونضيف ملعقة صغيرة ملح اخر حاجة وفنجان قهوة زيت علشان نضيف 

المية تدريجي لحد لما نحصل علي عجينة مش بتلزق ومش ناشفة حوالي ثلاث ارباع 

الكوب الم العجينة واغطيها واسيبها مش اقل من نص ساعة


افرد العجينة في صيتية واحط عليها الصلصة وهي عبارة (اقلب بصلة مبشورة علي
النار مع شوية زيت صغيرين وبمجرد لما تصفر اضيف ملعقة توم مفروم ثم الطماطم 

المعصورة او ملعقة صلصة ولما تتخن الطماطم اطفي واضيف الملح وملعة صغيرة 

ريحان ولو مافيش احط زعتر واركن الصلصة لحد لما تبرد


بعد ما حطينا الصلصة ارش جبنة موتزاريلا وممكن اضيف قطع من 

الجبنة الشرايح واسيبها لحد لما 

تخمر للمرة التانية وبعد كدة ادخلها الفرن الحامي ويكون متسخن 
من الاول

وهنا بعد لما طلعت من الفرن وبقي عندنا بيتزا مارجريتا



*************************

-البيتزا بالسوسيس 


العجينة:للصينية الواحدة مج ونص من الكبار دقيق وملعقة خميرة وملعقة صغيرة سكر 

ومية للعجن ونضيف ملعقة صغيرة ملح اخر حاجة وفنجان قهوة زيت علشان نضيف 

المية تدريجي لحد لما نحصل علي عجينة مش بتلزق ومش ناشفة حوالي ثلاث ارباع 

الكوب الم العجينة واغطيها واسيبها مش اقل من نص ساعة



افرد العجينة في صيتية واحط عليها الصلصة وهي عبارة (اقلب بصلة مبشورة علي 

مع شوية زيت صغيرين وبمجرد لما تصفر اضيف ملعقة توم مفروم ثم الطماطم 

المعصورة او ملعقة صلصة ولما تتخن الطماطم اطفي واضيف الملح وملعة صغيرة 

ريحان ولو مافيش احط زعتر واركن الصلصة لحد لما تبرد


حنوزع فوق الصلصة السوسيس

ارش الجبنة فوق السوسيس وبعدها ترنشات الطماطم والفلفل 

والزيتون وبرضه اسيبها شوية وبعدين ادخلها الفرن المتسخن
الحامي

وهنا بعد لما طلعت من الفرن وبقي عندنا بيتزا بالسوسيس





************************


فطيره الجبنه



لعمل العجينة:2كوب دقيق-ملعقة خميرة -ملعقة سكر -ملعقة 

صغيرة ملح-نصف كوب لبن رايب -فنجان صغير زيت وماء علي حسب

 العجينة

نعجن لحد لما نحصل علي عجينة طرية ونسيبها لحد لما تخمر 

ونقسمها 2ونفرد اول واحدة ونفرشها في الصينية المهونه سمن


نفرش عليها جبنة بيضا ماعدا الاطراف زي الصورة كدة


افرد الجزء التاني واغطي بيه علي الجبنة والحم الاطراف واشك 

بالشوكة علشان البخار من الجبنة يطلع



ادهنها بيض مضروب مع شويه حليب صغيرين وارش بحبة البركة 



ونسيبها تخمر حوالي نص ساعة ونسخن الفرن علي نار عالية 



ونحط فيه الصينية



وهنا واضح جمال الفطيرة والجبنة بالداخل





وبالف صحة وعافية

فطيرة لذيذة وخفيفة تنفع في السحور وللرحلات وفي الايام العادية 


للافطار


*********************************

 عجينه الرقاق 



العجين : كيلو دقيق وملعقة صغيرة ملح ومية حسب العجينة احطها 


تدريجي لحد لما اوصل لعجينة طرية ومتماسكة اسيبها لما تستريح 

مش اقل من نص ساعة علشان لو مااستريحتش مش حتتفرد







نقطع كرات صغيرة في حجم اليوسفي ونسيبها علي سطح 
مرشوش دقيق


نفرد كل كرة بالدقيق ونرققه قدر الامكان ونرصهم علي

و نسخن صاج او لوح جريل علي نار عالية



ننقل الرقاق بواسطة النشابة زي الصورة بالترتيب




شايفين الفقاعات طلعت معناها ان الوش الاسفل استوي



اقلبها علي الوش التاني 

ودي مش بتاخد وقت انقلها واجيب فوطة نضيفة امسح الصاج من 

الدقيق الذيادة وابدا انقل الرقاقة التاني وهكذا


ناخد اللي يكفي لعمل الصينية ونشيل الباقي لمرة اخري

وبالف هنا وشفا 

ملحوظة : بعد لما نعمل الرقاق ماينحطش فوق بعضه سخن واللا 

حيفضل طري وممكن يعفن لازم نهويه جنب بعضه من الليل للصبح 

وبعدين نشيله عادي



**********************************
  التوست

المقادير 3كوب دقيق -فنجان صغير زيت -نص فنجان صغير -سمن -

ملعقة كبيرة خميرة -ملعقة كبيرة سكر-حوالي كوب حليب وممكن 

يزيد شوية -ملعقة صغيرة ملح




نعجن كل المقادير مع بعض ماعدا الملح والسمن 

نعجن لحد لما كله يتجانس وزي ماقولت لو العجينة ناشفة ممكن 

ازود كوب الحليب بكمية قليلة زيادة




هنا بعد لما كله اتعجن اضيف الملح والسمن واعجنها كويس وكل 

لما عجنها فيها كتير كانت النتيجة افضل



اسيبها تستريح حوالي ربع ساعة




ابططها براحة اليد




اتني الحرف زي الصورة




واتني الجانبين


وابرمها




اجيب القالب الخاص بالتوست وادهنا سمن خفيف واحط رغيف 

التوست بحيث نهاية اللفة تكون لتحت

ملحوظة : ده قالب طوله حوالي 30 سم لو القالب عندك صغير 

قسمي الكمية لرغيفين وتلفيهم بنفس الطريقة



بدات تخمر وتعلي 

ادهن الوش بالحليب واسيبها تكمل اخمرار


هنا واضح الالرتفاع 

اسخن الفرن لحرارة عالية واحط القالب وبعد حوالي 5دقايق اوطي 

النار لدرجة 200واسيبه لغاية لما يستوي حوالي ربع ساعة او اقل

 بقليل


و كده لما يطلع من الفرن 




نطلعه من القالب ونسيبه لما يبرد ونقطعه لاننا لو قطعناه ساخن 

حيطبق من الاجناب لان العجينة هشة جدا 


(القطع اللي في الوسط ده من ايدي وانا بطلعه من القالب من كتر 

هشاشته)


وبالف صحة وعافية




*******************************

No comments:

Post a Comment